Laitteet

LiteGait 135 painokevennetty harjoittelulaite

LiteGait 135 laitteen avulla voidaan toteuttaa painokevennettyä harjoittelua eri ympäristössä turvallisesti ja monipuolisesti. Painokevennetyssä harjoittelussa kuntoutujan omaa painoa kevennetään tukivaljaiden avulla, jolloin heikonkin kävelykyvyn omaava henkilö pystyy harjoittelemaan seisoma-asentoa, tasapainoa, painonsiirtoja, kävelyä ja kehon oikeaa hallintaa. Näin harjoittelusta saadaan tehokkaampaa.

Laite voidaan myös yhdistää kävelymattoon. Laite mahdollistaa yhdistettynä kävelymattoon varhaisen kävelyn opettelun, jopa silloin kun voimat ei riitä tavalliseen kävelyharjoitteluun. Painokevennetty harjoittelu sopii mm. AVH-, Parkinson-, MS-, TULE-kuntoutujille sekä lapsille ja vanhuksille.

Laitteet - Raijan Fysiopiste
Laitteet - Raijan Fysiopiste

GaitKeeper 2200 kävelymatto

GaitKeeper 2200 kävelymatto on suunniteltu erikoisesti neurologiselle kuntoutujalle, jossa aloitus nopeus on 0.2km/h. Matala nopeus mahdollistaa kävelyn harjoittelun, sekä lapsille konttausharjoittelun, toisin kuin juoksumatto minkä miniminopeus on yleisesti 0,8 km/h.

Laitteeseen on ohjelmoitu monipuolinen harjoitusohjelma eri tarkoituksiin. Kävelymatossa on myös ylämäki mahdollisuus ja kävelyä voidaan harjoitella eteen- ja taaksepäin sekä sivuttain. Kävelymatto on varustettu kauko-ohjaimella, jolloin fysioterapeutti voi ohjata esim. nilkan oikeaa asentoa kävelyn eri vaiheissa.

Laitteet - Raijan Fysiopiste
Laitteet - Raijan Fysiopiste

THERA-Trainer Tigo 510 Restoraattori

THERA-Trainer Tigo 510 on monipuolinen moottoroitu ylä- ja alarestoraattori, mikä mahdollistaa käsien ja jalkojen harjoittelun, vaikka raajoissa ei olisi aktiivista liikettä. Laite soveltuu hyvin pyörätuolinkäyttäjälle.

Laitteeseen kuuluu runsaasti lisävarusteita, jotka mahdollistavat täysin halvaantuneen raajan pysymisen paikoillaan. Laitteessa on tietokonenäyttö, josta saadaan näkyville eri raajojen aktiivisuus, jolloin symmetrian oppiminen helpottuu. Laitteen avulla voidaan seurata ja dokumentoida suorituksia ja näin motivoida kuntoutujaa näkemään oma edistymisensä. Laitteessa on myös erilaisia pelejä, mitkä motivoivat etenkin lapsikuntoutujia.

Laitteet - Raijan Fysiopiste

Body Orbit ratsastussimulaattori

Body Orbit Ratsastussimulaattori mukailee hevosen ratsastusliikkeitä ja siinä on valittavan monipuolinen ohjelma eri käyttötarkoituksiin. Ratsastussimulaattorin avulla saadaan hyvin harjoiteltua vartalonhallintaa mielekkäällä ja monipuolisella tavalla.

Ratsastussimulaattori mahdollistaa hyvin spastisiteetin lievittymisen raajoissa ja koko keholla. Laite soveltuu sekä aikuis- että lapsikuntoutujille.

Laitteet - Raijan Fysiopiste

mobile speed pulley vetolaite

Mobile Speed Pulley vetolaitteen avulla voidaan tehdä monipuolisesti toiminnallisia voima- ja nopeusharjoituksia. Laitteen vastus voidaan säätää 0.5kg välein ja harjoituskulma lähes portaattomasti.

Laitetta pystytään liikuttamaan paikasta toiseen ja lukitsemaan paikoilleen, näin harjoittelu voi tapahtua esim. plintillä maaten. Laite soveltuu hyvin pyörätuolin käyttäjälle. Laitteessa on erilaisia vetokahvoja ja -remmejä.

Laitteet - Raijan Fysiopiste

Wii Fit tasapainolauta

Wii Fit -tasapainolauta mahdollistaa tasapainokyvyn, painonsiirtojen yms. harjoituksen mielekkäällä tavalla eri alkuasennoissa. Laitteen avulla voidaan seurata kehittymistäsi, koska tulokset pystytään dokumentoimaan. Harjoitukset on sommiteltu pelien muotoon, jolloin se motivoi kuntoutujaa.

Laitteet - Raijan Fysiopiste

DITER D2 sähkökipulaite

DITER D2 ELECTRO on erittäin monipuolinen kaksikanavainen elektroterapialaite interferenssi-, TENS-, didy- ja lihasstimulaatiohoitoihin.Sähkölaitteella saadaan ulos useita eri virtamuotoja ja ohjelmia. Eri ohjelmien avulla voidaan lievittää kipua, vähentää turvotusta, aktivoida heikkoja lihaksia sekä lievittää spastisiteettiä.

Tyypillisiä hoitokohteita on mm. olka- ja polvinivelten kiputilat, SI-nivelen vaiva, lonkan bursiitti ja plantaarifasciitti.

Vieritä ylös